Cacao date snack bars

Smoothie bowls – what, why, how?

 photo de458cf9-803a-405e-8555-b67d77713a0c.jpgWhat?
A smoothie bowl is simply a smoothie that you eat from a bowl with a spoon instead of drinking it. Haha I know it is kinda obvious, but I get a lot of questions about smoothie bowls on instagram and tumblr, so I thought I might as well do a quick post on them.

Why?
Smoothies are so easy to make, jam-packed with nutrients and I absolutely love having my smoothies as smoothie bowls because that means I can add crazy amounts of toppings, which does not only make the smoothie that much tastier, but also add extra nutrients and helps me feel full longer.

How?
To make a smoothie bowl, simply make a smoothie like you usually would, but add less liquid to make it thicker so it is easier to eat with a spoon. My personal favourite is blended frozen berries, banana, skyr/greek yoghurt and vanilla powder topped with chia seeds (see my post on chia seeds here), muesli, fruit and berries.

4 Comments

 • Yeah velkommen til ;-) Husk du kan lave en videresending fra din blogspot til det nye site.

  vh/Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amillionmiles

   Tusind tak! Jeg sidder faktisk og kæmper med det nu, men BD’s faq/guide virker ikke, så jeg venter på noget hjælp til at få det gjort :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så dårlig til at lave smoothies, da jeg synes det er vildt besværligt, men jeg fortryder bare hver gang jeg ser et lækkert billede. Til gengæld elsker jeg at lave varianter af sund dessert, is og lignende – så hvad er bedre end dit koncept med en smoothie skål??? haps hvor ser det godt ud :D

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amillionmiles

   Ej det er da ellers så nemt bare at smide lidt forskellige ingredienser i blenderen? :D Men det er selvfølgeligt lidt besværligt at skulle gøre den rent bagefter! Mange tak, jeg er glad for at du kan lide ideen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Next post

Cacao date snack bars