Homemade peach/raspberry ice tea

Chocolate hazelnut “nutella” balls

 photo DSC_6181.jpg

I made these chocolate hazelnut balls the other day and had my friend Laura taste test them, they were definitely approved – she was sure I had added a lot of nutella, which in our opinion is always a good thing ;) However, these little dessert balls are actually all healthy and contain only unprocessed ingredients, which means I’ve been snacking on them non-stop all day, haha it’s all good when they’re healthy right?!

 photo DSC_6198.jpg

Ingredients:
1 cup hazelnuts
1/3 cup dates, packed
2 tablespoons raw cacao powder
1 tablespoon coconut oil
¼ cup acacia honey
1 teaspoon pure vanilla powder
A pinch of salt
3 squares dark chocolate (I used 70%)

 photo DSC_6192.jpg

Directions:

 1. Start by toasting the hazelnuts in the oven for 6-8 minutes on 360 f / 180 c. Simply place them on a tray lined with baking paper and toast them until the skin begins to crack. Peel the skin off the nuts and let them cool.
 2. Place 3/4 of the hazelnuts in a food processor and pulse until they’re very finely chopped, almost powder like, but I prefer to keep a bit of the crunch and texture. Add the rest of the ingredients – except the dark chocolate and the rest of nuts – and pulse until everything is well combined.
 3. Refrigerate for 15-30 minutes so the mixture is easier to work with. While the mixture cools you can prepare the coating/topping, simply chop the rest of the hazel nuts and the dark chocolate – I prefer to do this by hand so it doesn’t get chopped too finely, it’s good with some crunch.
 4. Form the mixture into balls and roll them into the chopped dark chocolate & hazelnuts and press them to make sure the topping sticks.
 5. And you’re done, enjoy!

Store them in the fridge or freezer to keep them fresh and firm.

 photo DSC_6166.jpg
 photo DSC_6173.jpg
 photo DSC_6164.jpg

13 Comments

 • Ida

  Mmm de ser gode ud! Hvor mange gram chokolade brugte du ca?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amillionmiles

   Tusind tak Ida! Det er så dumt, men jeg glemte at tjekke hvor meget jeg brugte! Det er dog kun til at rulle kuglerne i, så du kan altid tilføje mere, hvis du ikke har hakket nok :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  OMG! SÅ gode! Vil have dem igen. Craver dem nu! Tak for lækkerier smukke :D Vil prøve at lave dem snart selv :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amillionmiles

   Haha velbekomme søde, jeg er så glad for at du kunne lide dem! Jeg laver en dobbeltportion når jeg kommer tilbage fra NY, så kan du hjælpe mig med at spise dem ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Jaaaaaa <3 :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op de lyder lækre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • These look to die for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Femme Food er en af de smukkeste madblogs. Bag bloggen står to søstre, som tager udgangspunkt i glutenfri, sukkerfri og laktosefri madlavning. Bag maden ligger også en faglig baggrund, da den ene søster læser molekylær ernæring og fødevareteknologi samt har en forskningsbaggrund. Den anden søster er fotograf, bl.a. madfotograf. Så der er ikke efterladt noget til tilfældighederne på Femme Food. Julie Karlas Køkken har jeg fulgt meget længe. Bag skærmen sidder en smuk dansk model. Maden er dog på ingen måde “kedelig slankemad”, som hun selv beskriver det, det er dansk hverdagsmad med gode råvarer og fokus på smag og kvalitet. Hun vandt endda DM i hverdagsmad i 2012. Det er mad lavet med kærlighed og engagement – igen; som hun selv beskriver det. Derudover har hun en engelsksproget madblog med fokus på nordiske råvarer – den har jeg først selv lige opdaget, den finder I HER. A Million Miles kender I måske fra Instagram af samme navn? Hvis ikke, så skynd jer ind og følge hende! Hendes billeder og opskrifter er fantastiske. Af samme grund har I måske set dem florere på Tumblr og diverse inspirationssider. Jeg er så imponeret over hendes billeder med oceaner af frisk frugt, bær og grønt. Jeg skal i hvert fald snart have lavet hendes Chocolat Hazelnut “Nutella” Balls. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg må være helt ærlig og indrømme at jeg er lidt af en chokolade gris. Chokolade er mit absolut yndlings slik! Alt med lidt smag af chokolade falder i min smag. Jeg fik lyst til lidt lækkert her forleden aften og gik derfor i køkkenet for at eksperimentere. Disse nutella kugler smager af nutella, men indeholder hverken nutella eller sukker hvilket jeg synes er fantastisk! Man kunne også kalde dem en udvidet version af dadelkugler med smag af nutella. Jeg er ihvertfald solgt! De er perfekte som en eftermiddags snack eller lidt sødt til aftenkaffen (det er det vi kalder snack måltidet efter aftensmaden hjemme hos mig ). De er utrolig simple at lave. Inspiration til denne opskrift er fundet hos den dygtige blogger bag bloggen A million miles, du kan finde opskriften her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] boller / Græskarsuppe / Spinattærte med laks / Chia knækbrød / Chokolade & hasselnødde kugler / Chia […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej,
  Har lige lavet disse i weekenden, og hold nu fest, hvor er de bare gode. Man bliver helt afhængig. :) Har du en idé om, hvor mange kalorier, der er pr. kugle? :)

  Mvh. Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amillionmiles

   Hej Julie.
   Så dejligt at du kan lide dem, de vil også altid være en af mine absolute favoritter! :D Jeg tæller aldrig kalorier, så det ved jeg desværre ikke :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   De var virkelig gode. Tog resten med på arbejde, og de skabte glade kollegaer. :)

   Okay. Men tak for svaret. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Next post

Homemade peach/raspberry ice tea