fil-16-08-2017-13-24-00Min første kogebog Regnbuemad har endelig ramt hylderne og jeg er så glad og stolt, at jeg slet ikke ved hvor jeg skal begynde! Tusind tak for alle jeres søde beskeder og kommentarer og tusind tak til alle jer, der allerede har købt bogen, det føles så vildt!

Til jer, der ikke ved hvad jeg snakker om, så har jeg udgivet en kogebog kaldet Regnbuemad, den indeholder 100+ farvestrålende vegetariske retter fordelt på 5 kapitler, der dækker hhv. morgenmad, salater, frokost/aftensmad, desserter og snacks.

Lid om bogen og selv konceptet regnbuemad – uddrag fra bogens forord

“Regnbuemad er et helt enkelt koncept, der går ud på at lave sund og farvestrålende mad fra bunden af gode råvarer med et hovedfokus på frugt og grøntsager. Hvis jeg skal prøve at være lidt mere konkret, så får du med bogen opskrifter på alt fra sprøde salater og grønne smoothies til snaskede burgere og overdådige desserter. Jeg har både leget med de nyeste trends inden for det sunde madunivers, men også med vegetari- ske nyfortolkninger af gamle velkendte klassikere. Mit håb med bogen er at inspirere til en mere farverig hverdag med velsmagende opskrifter, der er nemme at gå til – også for dem, der ikke er så erfarne i køkkenet.

Det lyder måske lidt fjollet med al den fokus på farver, men der er faktisk videnskab bag. Det er nemlig sådan, at jo flere farver, du finder på din tallerken, desto flere næringsstoffer er du sikret at få. Frugt og grønt- sagers farver siger nemlig ikke kun noget om deres ydre, men også

om deres indre. For at give et eksempel, så er gule og orange frugter og grøntsager nemlig gerne rige på vitamin A og C, og de grønne af slagsen er rige på vitamin B, E og K. Ved at spise regnbuemad inkluderer du en masse forskellige farver i din kost, farver der er rige på hver deres vita- miner og mineraler, og sørger dermed helt automatisk for, at din krop får de næringsstoffer, som den har brug for.

Jeg vil med bogen gerne ændre fokus fra den negative tankegang, der desværre præger nogles forhold til mad. Regnbuemad handler om at have et positivt forhold til mad og sundhed, hvor der ikke er fokus på det ”forbudte” og det, man ikke bør spise, men derimod på de ting, som vi vil nyde godt af at have mere af i vores kost. Det handler om tilvalg, ikke om fravalg. I Regnbuemad er der nemlig ingen regler, diæter eller forbud, regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der skal være plads til alle. Bogen er vegetarisk, men mit håb er, at både vegeta- rer, flexitarer som jeg selv og kødspisere vil få glæde af bogen og finde inspiration til at spise mere farverigt.

Jeg håber, bogen giver dig lyst til at lege med farver i køkkenet, og at den kan inspirere til nye og sjove måder at inkludere mere frugt og grønt i dine måltider på.”

Signe Moesby Leth, A Million Miles

Bogen kan finde i de fleste boghandlere landet over og kan også købes online, bl.a. lige her!

fil-16-08-2017-21-31-07

Hjælp til indkøb

Som jeg har lovet i bogen, så kommer der her en lille guide med links til indkøb af ingredienser over nettet. Jeg kan varmt anbefale at købe varer som f.eks. nødder, frø og kerner online, da der kan være virkeligt mange penge at spare. Et eksempel er usaltede cashewnødder, som jeg bruger i mine raw-desserter. Cashewnødder sælges gerne i supermarkedet i små poser med en kilopris på omkring de 400 kroner, men hvis du i stedet køber dem online i 1-kiloposer, så er prisen helt nede omkring 130 kroner kiloet – det er alligevel en rigtigt god besparelse!

Jeg har derfor lavet en liste med links til mine favorit webshops, hvor jeg køber de fleste af de tørvarer, der bruges til opskrifterne i bogen og her på bloggen. Der er er direkte links til de bedste og billigste produkter og kun til sælgere, som jeg selv har handlet hos, og hvor jeg ved, der er styr på kvaliteten eller til sælgere, som jeg ved jeg kan stå inde for på baggrund af bekendtes erfaringer. Jeg bruger personligt stort set kun engelske sider, da der er rigtigt mange penge at spare, men jeg ved nogle af jer foretrækker danske sider, så dem har jeg også inkluderet, hvis jeg ved der er en god sælger med højkvalitetsvarer i den kategori. Det første link er typisk til en engelsk sælger (billigst) og det efterfølgende til en dansk sælger.

Jeg har prøvet at sørge for at linke til de samme 3-4 webshops, da det ikke bare er nemmere at finde rundt i, men også gør at der kan spares en del på porto.

Mange varer har jeg ikke linket til, da de kan findes billigt i de fleste velassorterede supermarkeder, men hvis der er noget i har problemer med at finde, så skriv endelig og så hjælper jeg gerne.

Jeg vil gerne understrege, at indlægget udelukkende er ment som en service, da det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og det er altså på ingen måde virksomheder, mærker eller produkter, som jeg bliver betalt for at skrive om eller anbefale. Jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv køber, er glad for og hver dag bruger i min madlavning. Nogle links er dog affiliate links, hvilket betyder, at jeg får en lille procentdel, hvis i køber noget gennem mit link. Dette påvirker ikke jeres køb eller koster jer noget, men det gør at i støtter med et lille beløb, så jeg kan forsætte med at lave nye opskrifter til jer.

Indlægget indeholder reklamelinks.

Nødder
Cashew nødder – find dem lige her og her.
Mandler – find dem lige her, her og her.
Hasselnødder – find dem lige her, her og her.
Paranødder – find dem lige her og her.
Pekannødder – find dem lige her og her.

Peanutbutter – find det lige her og her.
Mandelsmør – find det lige her og her.

Mandelmel – find det lige her.

Frø
Chiafrø – find dem lige her og her.
Hampefrø – find dem lige her og her.
Græskarkerner – find dem lige her og her.
Solsikkefrø – find dem lige her og her.
Quinoa – find det lige herher og her.

Bælgfrugter – bønner, linser mm.
Kikærter – find dem lige her.
Sorte bønner – find dem lige her.
Kidney bønner – find dem lige her.
Butter beans – find dem lige her.
Grønne linser – find dem lige here.

Superfoods
Acai pulver – find det lige her og her.
Bipollen – find det lige her og her.
Matcha – find det lige her og her.

Tørret frugt
Medjool dadler -find dem lige her.
Tørrede morbær – find dem lige her og her.
Goji bær – find dem lige her og her.

Kokos 
Kokosolie – find det lige her.
Fint kokosmel – find det lige her.
Groft kokosmel – find det lige her.
Kokos chips – find dem lige her.
Kokossukker – find det lige her.

Blandet
Boghvedemel -find det lige  her og her.

Vaniljepulver – find det lige her.

Raw kakaopulver – find det lige her og her.
Kakaosmør – find det lige her og her.

Indlægget indeholder reklamelinks/affiliate links.